Dalmatië

Dalmatië en kamperen in Dalmatië

camping in Dalmatia - Camping Stobreč Split

Kamperen in Dalmatië biedt u een onvergetelijke ervaring. De ongerepte natuur, de rijke culturele en historische erfenis en het autochtone gastronomisch aanbod van Dalmatië zullen elk van onze gasten in verrukking brengen. Waarom zou u kiezen voor kamperen in Dalmatië? Bezoek Camping Stobreč Split en aanschouw zelf de schoonheid van Dalmatië.

Verweven in het gebied van de Romeinse provincie met dezelfde naam, is Dalmatië gedurende de eeuwen opgebouwd in de symbiose van de Mediterrane kring van cultuur en beschaving en haar directe omgeving. Gekarakteriseerd door stenen, olijven en wijnen, vertegenwoordigt deze Zuid Kroatische regio (verdeeld in Noord, Centraal en Zuid Dalmatië) een onvermijdelijke toeristische bestemming aan de Oostkust van de Adriatische zee. De regio Centraal Dalmatië valt binnen de bestuurlijke grenzen van de provincie Split-Dalmatië, het grootste gebied in de republiek of Kroatië (14.106,40 km2).

Zij grenst in het westen aan de provincie Sibenik-Knin en in het oosten aan de provincie Dubrovnik-Neretva.. De grens in het noorden wordt gedeeld met Bosnië en Herzegovina, terwijl die in het zuiden de grens van de Kroatische territoriale wateren volgt. Het bestuurlijke centrum van de regio is Split, (de op een na grootste stad van Kroatië, met 178.192 inwoners), met zijn talloze programma's en vooral rijke erfenis. Op dit gebied wordt zeker speciale nadruk gelegd op een van de meest belangrijke monumenten uit de oudheid, het paleis van Diocletianus, van tussen het eind van de derde en begin van de vierde eeuw na Christus.

De regio is verdeeld in drie geografische gebieden, het maritieme achterland, de litorale zone en de eilanden. De totale oppervlakte van het vasteland en de eilanden omvat 4.523,64 km2 (8% van de totale oppervlakte van de republiek Kroatië), terwijl het zeegebied 9.576,40 km2 (30,8% van het totale zeeoppervlak van Kroatië) beslaat. Het litorale gebied van Centraal Dalmatië is karstisch en grillig en het reliëf is bergachtig met karstische elementen. Centraal Dalmatië is gelegen in het Adriatische type van Mediterraan klimaat, gekenmerkt door droge, hete zomers en milde, vochtige winters. De temperatuur in de koudste maand van het jaar ligt gemiddeld tussen de -3 en +18 graden, terwijl de temperatuur in de warmste maand gemiddeld boven de 22 graden uitkomt. Een curiositeit is de stad Hvar, gelegen op het gelijknamige eiland, die gemiddeld het hoogste aantal zonnige dagen in Kroatië heeft. Haar jaarlijks gemiddelde uren zonneschijn is 2726 uur en het record werd bereikt in 2003 met in totaal 3053 uren zonneschijn.

Grillige kusten, ongerepte natuurlandschappen, pittoreske dorpjes in de landelijke oases en de autochtone Dalmatische gastronomie, dragen bij tot een specifiek Mediterrane sfeer, verrijkt met historische erfenissen van onschatbare waarde, daterend van de prehistorie tot het heden. Bijzonder prominent zijn de monumenten die op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO staan, zoals het historische centrum van de stad Trogir, overblijfselen van oud Griekse verkaveling op het Stari Grad Field (Ager), op het eiland Hvar en het voornoemde paleis van Diocletianus in Split.

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Success!

Dank u voor het indienen van uw aanvraag. Onze medewerkers zullen u zo spoedig mogelijk.

Fout!

Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van uw aanvraag!

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.

Fout!

Maximale tijd voor aanvraag overschreden.

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.