Kroatië

Kroatië & kamperen in Kroatië

camping in Croatia - Camping Stobreč Split

Tegenwoordig staat Kroatië in de top van kampeerbestemmingen in Europa. Vanwege haar geografische ligging, ongerepte natuur, onaangetaste stranden en prachtige baaien, onderscheidt Kroatië zich als ideaal land om te kamperen.

Vele Kroatische locaties zijn bijgeschreven op de Lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Bovendien is er de mooie, heldere, Adriatische zee met haar zand, rots- en kiezelstranden. Kamperen in Kroatië is ook een speciale belevenis vanwege de 1.185 prachtige eilanden en eilandjes, die de Kroatische kust tot een van de meest grillige kusten van Europa maakt.

De republiek Kroatië (met een totale oppervlakte van 56.594 km2) is gelegen in Zuidoost Europa, in het gebied waar Mediterrane en Centraal Europese cultuur en beschaving samenkomen. Het grenst aan Slovenië en aan Hongarije in het noorden en aan Bosnië en Herzegovina, Servië en Montenegro in het oosten. In het zuiden deelt Kroatië haar grens met Italië in de Adriatische zee.

De ligging op zich van het land, gaat vergezeld met de natuurlijke diversiteit van de grillige kust en een aantal eilanden van het Adriatisch Litoraal, Istrië, het Noord Kroatisch Litoraal en Dalmatië, de beboste bergen van Lika en het Bergdistrict (Gorski Kotar) en de meren en heuvels van het Centraal Kroatisch Pannonisch Bekken en Slavonië. Voor wat betreft de klimaatcondities, kan men zeggen dat er een gematigd landklimaat met mediterrane kenmerken heerst in het litoraal gebied (droge en warme zomers en vochtige en milde winters) een sub-mediterraan klimaat in het achterland (met iets koudere winters en mildere zomers) en een bergklimaat, kenmerkend voor het bergachtige Kroatië..

Op het grondgebied van Kroatië wonen, volgens een volkstelling uit 2011, 4,4 miljoen mensen, met een gemiddelde van 77,8 mensen per km2. Zagreb is de hoofdstad (met ongeveer 800.00 mensen), maar het is ook het culturele, wetenschappelijke, economische, politieke en bestuurlijke centrum van het land.

De diversiteit van de gebieden op dit tamelijk klein oppervlak maakt dit land tot een uniek geheel, verrijkt met buitengewoon ongerepte landschappen en historische erfenissen. Daarom zijn slogans als: "Het land van de duizend eilanden" en "De Mediterranee zoals die vroeger was", meer dan gerechtvaardigd.

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Success!

Dank u voor het indienen van uw aanvraag. Onze medewerkers zullen u zo spoedig mogelijk.

Fout!

Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van uw aanvraag!

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.

Fout!

Maximale tijd voor aanvraag overschreden.

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.