Split Stad

Stad van musea, monumenten,en culturele manifestaties...

camping nearby Split - Camping Stobreč Split

Split, het bestuurlijke, culturele en sportieve centrum van Dalmatië, vanaf oudsher tot heden, blijft de onvermijdelijke bestemming op het kruispunt van Centraal en Zuid Europa. Ontstaan binnen de muren van het paleis van Diocletianus, het best bewaarde voorbeeld van een paleis uit de late oudheid in de Romeinse wereld (onder bescherming van UNESCO sinds 1979) heeft Split gedurende verschillende historische perioden erfenissen gehad van de typische Mediterrane omgeving.

De leven van de stad wordt overgebracht naar haar straten en kalas (nauwe stenen straatjes) via talloze manifestaties, zoals het Split Zomer Festival en De Nachten van Diocletianus, vergezeld door muziekshows van wereldberoemde musici en op deze manier is er een groeiend gevoel van voortdurende evenementen en programma's die het dag- en nachtleven van de Oost Mediterrane hoofdstad completeren.

Sporteen speciaal kenmerk van Split. Bekroonde sportclubs van Split, zoals Split BC (uitgeroepen door de FIBA tot beste basketbalploeg van de 20e eeuw), Hajduk Football Club (meervoudig kampioen van voormalig Joegoslavië , meervoudig winnaar van het nationale kampioenschap en veelvuldig deelnemer aan UEFA-wedstrijden), de waterpoloteams Jadran, Mornar en POSK (winnaar van de Cup voor bekerwinnaars en de Europese Cup) en individuele sporters, zoals tennisspeler Goran Ivanisevic (Wimbledonwinnaar in 2001) en de vrouwelijke atlete Blanka Vlasic hebben de stad op de troon van de Kroatische sport geplaatst.

Split i okolica

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Success!

Dank u voor het indienen van uw aanvraag. Onze medewerkers zullen u zo spoedig mogelijk.

Fout!

Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van uw aanvraag!

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.

Fout!

Maximale tijd voor aanvraag overschreden.

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.