Stobreč

Klein Dalmatisch dorpje vlakbij Split

camping in Stobreč - Camping Stobreč Split

Stobreč, a city district of Splitin ancient Greek known as Epidauros, is situated on the shores of the Adriatic Sea and surrounded by preserved natural scenery of Mosor mountain range and Žrnovnica River.

Stobreč, een stadsdeel van Split, in het oude Grieks bekend als Epidauros, is gelegen aan de kust van de Adriatische zee en omringd door prachtig bewaard gebleven natuurlijk landschap van het Mosor gebergte en de rivier de Zrnovnica. Het toeristisch aanbod van dit traditionele vissersdorpje berust op manifestaties in Mediterrane stemming, de nabijheid van Split Split (slechts 7 kilometer afstand tot het historische centrum van Split en het paleis van Diocletianus) en culturele en natuurlijke attracties van Centraal Dalmatië in het algemeen.

Op korte afstand van Stobreč, in het gebied van de dorpjes Zrnovnica en Podstrana, gelegen langs de hellingen van Perun Hill, vallen een aantal prachtige thema fiets- en wandelpaden vooral op. Langs de route van deze paden kan men vele mythen en legenden tegenkomen, die diep verweven zijn in de overlevering van de lokale inwoners.

mountaineering trails Podstrana, Žrnovnica...

Hieronder zijn vooral prominent, de legendes over de Romeinse militaire commandant Lucius Artorius Castus, die gezien wordt als inspiratiebron van het verhaal van koning Arthur (een Hollywood-verfilming uit 2004 werd naar hem gemaakt) en legenden over de oude Slavische god Perun, de god van donder en bliksem, die over de nabijgelegen hellingen regeerde. Vanaf de toppen van Perun (Perunsko(Sv. Jure/St. George, 441 m.), Veliki Perun/grote Perun (443 m) en Perunic (448 m) strekt zich een panoramisch uitzicht uit over de Centraal Dalmatische eilanden Brač, Solta en Hvar, de stad Split en de dorpjes Stobreč, Podstrana en Zrnovnica.

Inquiry is being processed!

Inquiry processing can take up to a minute. Please be patient!

Processing time:

Processed:

Success!

Dank u voor het indienen van uw aanvraag. Onze medewerkers zullen u zo spoedig mogelijk.

Fout!

Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van uw aanvraag!

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.

Fout!

Maximale tijd voor aanvraag overschreden.

Probeer het opnieuw of neem direct contact met ons op aub camping.split@gmail.com.